Милена Милотинова - интервю с наследника на последния либийски цар

16 декември 2011 | 11:18 Дачев
От Страсбург - интервюта за предаването "Брюксел 1" с двама носители на наградата Сахаров
„Очакваме помощ от ЕС. Ще се опитаме да върнем в Либия младите висококвалифицирани хора. А дали Либия ще бъде кралство или република, това ще реши народът.“ Това каза само за телевизия „България Он Ер” Ахмед Eл-Сeнуси, носител на наградата Сахаров за 2011

Тази седмица Европейският парламент отличи петима  активисти на арабската пролет с наградата Сахаров - символ на борбата за човешки права и демокрация.  Милена Милотинова пътува до Страсбург, за да вземе ексклузивни интервюта с двама активисти от Арабската пролет - Асма Махфуз, млада блогърка от Египет, чиито видеоматериали в Youtube изкараха хиляди на улиците в протест срещу потисническия режим на президента Мубарак, и Ахмед Eл-Сeнуси, праплеменник на последния либийски цар и автор на неуспешен държавен преврат срещу Кадафи, заради който лежи 31 години в затвора. Сега той представлява политическите затворници в Националния Преходен съвет.

В студиото на „Брюксел 1“ по България Он Ер в събота от 18:30 часа, по темата за ЕС и Арабската пролет ще разговарят евродепутатите Мария Неделчева (ЕНП) и Кристиян Вигенин (социалисти), както и арабските журналисти Мохамед  Халаф и Мохамед  Абдула.
Те ще коментират как ЕС може да помогне на страните от Арабската пролет и какво очакват тези страни от евросъюза.
Европейският съюз и Арабската пролет - в предаването  "Брюксел 1" на 17 декември.


ИЗБРАНО