Главният прокурор ще поиска имунитетите на поне седем депутати (видео)

Главният прокурор ще поиска имунитетите на поне седем депутати (видео)

До десет дни главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска поне седем имунитета на депутати, каза той в отговор на въпросите на журналисти по време на заседанието на Висшия съдебен съвет днес. Той не назова имена, но от думите му стана ясно, че сред тях със сигурност ще бъдат Цветан Цветанов и Волен Сидеров.


Журналистите успяха да разберат също, че ще се иска и имунитетът на един евродепутат, като най-вероятно това е бившият лидер на БСП Сергей Станишев. Сред засегнатите от мярката народни представители има и такъв, извършил данъчно престъпление, поясни още главният прокурор.


Преди да бъде формирано искането за свалянето на имунитетите на седмината, ще бъдат проверени всички заведени срещу тях наказателните производства, което ще отнеме около десетина дни.




Цацаров каза, че всички имунитети ще бъдат поискани едновременно. Попитан дали не може процедурата да се задейства по-рано предвид искането на Цветатнов сам да се откаже от защитата си, той отговори: "Възниква въпросът дали може главният прокурор да решава според искането на всеки народен представител."


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.