Тези хора (имигрантите от Близкия Изток – б.ред.), са различни и идват с тяхната идентичност. Ние сме до един страшен сват, който е на два часа път от нас. Този сват влиза в страхотен хаос, който ще продължава не 10, не 20, не 30 години. Период на война, в който България ще е гранична зона, коментира в студиото на тази сутрин анализаторът Тома Томов.

Този свят е много сложен и ние с него трябва по някакъв начин да се разберем. Разбра се, че не можем да го победим, добави той.

На днешния 7 януари се навършва една година от нападението над редакцията на "Шарли ебдо". Около Нова година пък стотици германки се оплакаха, че са били сексуално тормозени от хора с арабски черти или такива, идващи от Северна Африка.

"Като го викнаха този един милион души, те (германците – б.ред.) не знаеха ли, че тези 30-годишни момчета имат пишки? Тези момчета са прекрасни хора, но не са ангели... Ще ви кажа например как се води война в Африка: едно племе влиза в селото на другото племе, изгаря къщите, изнасилва жените, избива мъжете и взима децата.

И тези хора, ние ги викаме при нас, защото те са бежанци от война... Но в целия сват имате битка на идентитети. 4/5 от човечеството, което преди това няма име, сега гледа в телефона, вижда какъв рай е Германия и иска да отиде там.

Американците приеха само 1900 души. Като приемеш 1 млн. обаче, ще ги приемеш с това, каквито те са. Няма как да ги промениш. Наивна е илюзията за мултикултурализма: те ще станат като нас. Ами няма. Те ще са такива, каквито са", коментира още Томов.

"Германия е прекрасна и организирана страна, дано се справи с този милион души и да ги направи германци, но моето мнение е, че Меркел направи две грандиозни грешки и с това ще остане в историята.

Първата ѝ беше, когато наложи мерки за икономиии на цяла Източна Европа. По думите на един известен икономист това е все едно да даваш на болен антибиотици, но заедно с отрова за плъхове. Едно цяло поколение младежи фактически беше изкарано от живота.

И другата кардинална грешка на Меркел беше когато каза: "Елате всички, елате 1 милион". Тя има един куп съветници, които ѝ казват: трябват ни 300 хил. души, има демографски проблем, те са умни, красиви, млади, да ги приемем. Но те идват със съвсем друга идентичност. Има значение религиозният проблем, има значение, че те са други", подчерта Томов.

Запитан дали германските политици политици не са знаели за това, Томов отговоря, че политиците правят грешки.

"Най-големият военен гений в света събира 600-хилядна армия и отива в Москва. След четири години поема за о-в Света Елена, а 160 хил. руснаци правят парад по "Шан-з-Елизе" в Париж", илюстрира аргумента си с историята на Наполеоновия поход той.

Вижте още какво каза Тома Томов за положението на жените в Саудитска Арабия, за Турция и отношенията ѝ с "Ислямска държава", за това дали има план за завладяване на Европа чрез емиграция, във видеото по-горе.