Богдана Лазарова с поредно признание и отличие

Разследващата журналистка на БНТ получи Голямата награда на Фондация „Радостина Константинова“

14:53, 20.05.2022
Богдана Лазарова с поредно признание и отличие

Разследващата журналистка на Българската национална телевизия и автор на предаването за разследваща журналистика по БНТ 1 „Следите остават“ Богдана Лазарова получи Голямата награда на Фондация „Радостина Константинова“.

На официална церемония на 19 май Богдана Лазарова беше отличена за две свои разследвания – за рисковото състояние на стената на втория по обем язовир в България „Огоста“, за което това е поредно признание, както и за „Вода с арсен“, част от селекцията на европейския медиен фестивал „При Европа“.

„Тази награда е важна, защото показва, че обществените медии като Българската национална телевизия действително защитават обществения интерес и правата на обикновения гражданин. И двете разследвания показват точно това – целта им беше да защитят обикновените граждани в България.“, коментира Богдана Лазарова.

Гледайте видео от церемонията ТУК

Гледайте разследващото предаване „Следите остават“ всяка последна неделя на месеца от 19:30 ч. по БНТ 1

„Следите остават“ в сайта BNT.BG
„Следите остават“ във Facebook
„Следите остават“ в YouTube

Предаването за разследваща журналистика по БНТ 1 „Следите остават“ представя разследвания и разработки по ключови казуси от обществения живот, показва скритата истина с факти и доказателства, проследявайки закононарушения, корупция и злоупотреби.

Богдана Лазарова се занимава с журналистика от 1991 г. Тя е автор на три книги с журналистически разследвания – „Афера“ (2006), „Държавна сигурност и изчезналите съкровища“ (2010) и „Оня списък – първият разгром на разузнаването“ (2011).

Разследванията на предаването „Следите остават“ за действащи фирми на убити преди 20 години в гангстерската война престъпни босове и за рисковото състояние на стената на язовир „Огоста“ влязоха в селекцията на фестивала за телевизионни и радио продукции PRIX EUROPA в Потсдам, Германия под егидата на Европейския парламент. Разследването за язовир „Огоста“ бе отличено и на наградите „Икономика на светло“.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад