Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Максим Минчев - биографични данни

0 коментара

Новият директор на БТА Максим Минчев е роден на 5 юни 1953 г. в София. Завършил журналистика в Лвов, Украйна, педагогика във ВА "Г.С. Раковски" и е бил стипендиант на НАТО в Брюксел. Владее руски и английски.

От 1991 г. е член на Управителния съвет и пресдиректор на Атлантическия клуб в България, член е и на УС на Евроатлантическата асоциация за международна политика и сигурност.

Членува в Съюза на българските журналисти, в Международната организация на журналистите, в Съюза на българските писатели.

Работил е като заместник-главен редактор в програма "Христо Ботев" на БНР, като редактор и водещ в радио "Свободна Европа", както и като редактор в различни вестници и списания - сп. "Български войн", вестниците "Народна младеж", "Диалог", "Темпо".

Бил е ръководител на Пресцентъра по посрещането на папа Йоан -Павел Втори в България през май 2002 г.; срещал се е с папа Йоан-Павел Втори 4 пъти и е получил медал от него. Бил е пресаташе на Инициативния комитет за посещението на президента Клинтън в България. Посетил е 51 държави в 4 континента.

Автор е на пътеписите "18 Екватора" и "Три мусона", член на F I J E T (Международна организация на писателите и журналистите, пишещи за туризма).

В отговор на въпрос след избирането си за директор на БТА Максим Минчев каза, че не приема избора си на този пост за политически. 26 години съм в занаята, работил съм в различни медии и никога не съм бил подвластен на каквито и да било партийни и политически структури, посочи Минчев. Той отбеляза, че не приема назначението си като властово, а като пост в българските медии, където се чувства най-уютно.

Помолен да коментира опасенията на опозицията, че не е работил в агенцията, Минчев отговори, че има много приятели и колеги в БТА, с които поддържа контакти, и има реална представа за процесите в агенцията. Мисля, че има и преимущество, че не съм работил в БТА, защото съм необременен от ситуацията там, добави той.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.