Люба Ризова избра "Господари на ефира"

Бившият директор на новините на bTV ще консултира екипа на шоуто за неговите разследвания

Люба Ризова е получила поканата да стане част от екипа на предаването от продуцента в Global Vision Джуди Халваджиян
Люба Ризова е получила поканата да стане част от екипа на предаването от продуцента в Global Vision Джуди Халваджиян
Люба Ризова е получила поканата да стане част от екипа на предаването от продуцента в Global Vision Джуди Халваджиян    ©  Global Vision
Люба Ризова е получила поканата да стане част от екипа на предаването от продуцента в Global Vision Джуди Халваджиян    ©  Global Vision
Бюлетин: Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Дългогодишният директор на "Новини и актуални предавания" в bTV Люба Ризова реши да се присъедини към екипа на "Господари на ефира". Тя ще консултира шоуто за разследванията, които имат важно място в съдържанието на предаването и се радват на голяма популярност.

"В началото на годината от Джуди Халваджиян получих предложение, на което не можех да откажа - да се присъединя към екипа на предаването им "Господари на ефира". Винаги съм харесвала това предаване, но още повече го харесах като се запознах с екипа. Млади и ентусиазирани хора, които са отдадени на каузата да разрешават проблеми, да възстановят справедливост, да покажат със средствата на иронията и хумора абсурдното и гротескното в живота ни", коментира решението си Люба Ризова в съобщение, изпратено до медиите.

Ризова напусна bTV през февруари миналата година след като настъпиха промени в мениджмънта на телевизията. Медиите дълго гадаеха какъв професионален път ще избере тя, но никой не позна. Преди година в официално съобщение до медиите Ризова обясни, че причината за напускането на bTV е лична: "Винаги ще помагам на bTV и съм сигурна, че екипът е в състояние да продължи да прави най-добрите новини и актуални предавания в българския ефир".

През 2000 година Люба Ризова печели конкурса за директор "Новини и актуални предавания" на bTV, обявен от тогава току що получилата национален телевизионен лиценз "Нюз Корпорейшън". Още в края на 2001 година "bTV - новините" стават едно от най-гледаните предавания в ефира. Ризова е автор на няколко документални филма. Завършила е журналистика в СУ "Климент Охридски". Има специализации по телевизионна журналистика в Съединените щати и е член на Американската асоциация на радио-телевизионните новинарски директори. Работила е като водещ "Новини", репортер, редактор, заместник-директор и директор "Новини" в "Нова тв", както и като репортер и редактор в БНР. Член е на Управителния съвет на "Програма "Достъп до Информация".

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    karen_walker avatar :-|
    karen_walker
    • - 3
    • + 16

    Ха! Някой се опитва да си проправи път към бившия си работодател, който заряза без да й мигне окото заради новосъздадената от милиционера Гергов тогава първа частна национална тв - bTV. Любка беше човекът който създаде поръчковата журналистика в bTV, и не знам дали такъв човек е правилния избор за предаване като "Господарите".

    Публикувано през m.capital.bg

    Нередност?
  • 2
    comandante avatar :-P

    [quote#1:"karen_walker"]Любка беше човекът който създаде поръчковата журналистика в bTV, и не знам дали такъв човек е правилния избор за предаване като "Господарите". [/quote]
    Ще поживеем ще видим господарите също внимават кого изтипосват. Предпочитат дребни търгаши и дребни измамници пред едри измамници и мега търгаши които могат така да ги осъдят ,че свят да им се извие а българинът много повече страда от тях от колкото разни врачки ,ромки и т.н.

    Нередност?
Нов коментар